Agenda & Nieuws

Online bijeenkomst Positieve Gezondheid in de eerstelijn
mei 2022

Medio 2021 zijn we in Friesland gestart met de trainingen Positieve Gezondheid voor huisartsenpraktijken en netwerkpartners. Tijd om samen terug te kijken wat dit ons heeft gebracht. We zoomen in op een aantal eerste ervaringen in Friesland. 

Tamara de Weijer (huisarts, gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde) vertelt vanuit haar eigen meerjarige ervaring over het werken met Positieve Gezondheid. We sluiten af met de vraag: Hoe gaan we verder in de regio? Meijke van Herwijnen, directeur van Visiom, leidt deze bijeenkomst.

Heb je afgelopen jaar deelgenomen aan de trainingen 'Positieve Gezondheid' of ben je van plan hiermee te starten?  Je bent van harte welkom om je te laten inspireren door ervaringsdeskundigen uit de eerstelijn. Ook wanneer je een netwerkpartner bent en je graag verbinding wilt zoeken met het thema Positieve Gezondheid ben je van harte welkom. 

De online bijeenkomst is op 31 mei 2022 van 19:30 tot 21:00 uur. Schrijf je in via de Doktersacademie. Je ontvangt dan een zoomlink.

 

Trainingen Positieve Gezondheid draaien volop!
December 2021

In 2021 hebben 33 huisartsenpraktijken zich ingeschreven voor dit HLA-thema. Verschillende praktijken hebben ook netwerkpartners uitgenodigd om deel te nemen aan hun training. We hebben op dit moment (dec. 2021)  23 trainingsgroepen draaien, met daarin ongeveer 275 deelnemers. Een team van 11 Gidsen van Positieve Gezondheid uit de eigen regio staat klaar om de praktijken te helpen tijdens de implementatie in de huisartsenpraktijk en met het netwerk.